POPSAGAN OM ABBAEN STOR DEL AV SKOLPROJEKTET MAKE MUSIC MATTER! I HAVE A DREAM

Photo: Michael Ochs/Getty Images.

ABBA The Museum – en samarbetspartner till Make Music Matter! – Att vara en del av skolprojektet Make Music Matter gör att vi kan tillgängliggöra historien om ABBA och deras musikskatt till nästa generation, det gör vi på museet genom passion, kunskap och omtanke.
ABBA The Museum är mer än ett vanligt museum. Med kunskap, omtanke och passion bidrar ABBA The Museum till att låta skolelever inspireras, motiveras och utbildas i svensk populärmusik-historia, säger Caroline Fagerlind, museichef på ABBA The Museum.

Genom projektet får eleverna utveckla sina kunskaper om ABBA, en grupp vars musik både har varit och fortfarande är mycket betydelsefull för svensk musik ute i världen. I år är det dessutom 45 år sedan som ABBA slog igenom med Waterloo i Brighton, England. Gruppen räknas som en av världens genom tidernas största grupp.                                   

I projektet får du som lärare tillgång till exklusivt material om ABBA som du kan använda direkt i musikundervisningen, bl a:

  • Popsagan om ABBA av Björn Ulvaeus (film via log in på makemusicmatter.se
  • Guidad visning på ABBA The Museum (film via log in)
  • Exklusiv intervju med Björn Ulvaeus om låtskaparprocesser i ABBA, bl a om låtarna Knowing Me Knowing You, The Winner Takes It All mfl.

Om du vill veta mer om: ABBA The Museum

Caroline Fagerlind, museichef för ABBA The Museum

Se filmen om ”I Have A Dream”, medverkande: Björn Ulvaeus, Caroline Fagerlind mfl. https://play.lnu.se/media/t/0_97vhrts8

Anmäl dig och din skola till skolprojektet I Have A Dream (senast 1/9) Att delta i skolprojektet är helt utan kostnad och medför inga förpliktelser – bara möjligheter. Välkommen att delta!