Storytelling – en del av skolprojektet Make Music Matter! I Have A Dream

Skolprojektet Make Music Matter! I Have A Dream presenterar Storytelling via podcast som en del i barns rätt att få göra sin röst hörd och uttrycka sina drömmar. Som deltagare i skolprojektet får du tillgång till verktyget utan kostnad (licens). Under musiklärarkonventet T.E.A.C.H.! 11-12/9 i Växjö kommer dessutom en föreläsning/workshop om storytelling att hållas. Verktyget heter Soundtrap for Storytellers och är ett allt-i-ett-verktyg för poddskapande som erbjuder poddare en effektiv och användarvänlig inspelnings- och produktionsprocess. Soundtrap for Storytellers är ett produktionsverktyg som är tillgängligt globalt och erbjuder inbyggda funktioner för inspelning av intervjuer via webben och mobilen, transkribering* av ljud till redigerbar text, mixning och publicering till plattformar som Spotify, i ett och samma webbverktyg. Eftersom Soundtrap är molnbaserat så kan användare samarbeta via en webbläsare var man än befinner sig i världen.

–  Soundtraps ursprungliga vision var att göra det enklare för människor att skapa musik tillsammans. Nu bygger vi vidare på detta för att omdefiniera hur en podd produceras. Allt som poddare upplever som tidskrävande och komplicerat har vi gjort enkelt och digitaliserat. Det gäller till exempel inspelning av intervjuer via webben, addering av ljudeffekter och möjligheten att omvandla inspelat ljud till redigerbar text, vilket sparar många timmars jobb, säger Per Emanuelsson, medgrundare, Soundtrap.

● Enklare redigering av ljud – omvandlar ljud till text
Spara tid och förenkla redigeringsprocessen med verktygets smarta transkriberingsfunktion. Verktyget omvandlar dina inspelade ljudfiler till text, som du sedan redigerar på samma sätt som du redigerar ett textdokument. Första versionen av denna funktion är endast tillgänglig på engelska, redan efter sommaren kommer en uppdaterad version som stöttar samtliga språk.

● Intervjua gäster via webb på en dator eller mobil och spela in i separata spår
Värden för podcasten kan enkelt bjuda in en gäst som ska bli intervjuad via webben (eller spela in i samma rum). Gästen klickar bara på en länk via dator eller mobil, behöver inte registrera ett konto och upplever intervjun som ett vanligt videosamtal. Skillnaden mot vanliga videosamtal är att rösterna spelas in som enskilda högkvalitativa ljudspår som kan omvandlas till text vilket gör redigeringen väldigt smidig.

● Få fler att upptäcka din podcast
Soundtrap for Storytellers är det enda verktyget som låter dig ladda upp både podcast och transkription direkt till Spotify. Transkriptionen gör det möjligt för sökmotorerna att lättare upptäcka din podcast. Första versionen av denna funktion är endast tillgänglig på engelska, redan efter sommaren kommer en uppdaterad version som stöttar samtliga språk.

 Samarbeta med vem du vill, när och var du vill
Eftersom Soundtraps studio är molnbaserad kommer du åt den överallt. Den är kompatibel med olika enheter, både stationära och mobila. Du kan dessutom bjuda in andra personer att samarbeta med med produktionen av din podcast.

 Effektfulla ljudeffekter
I Soundtrap har du tillgång till tusentals ljudeffekter, instrument  och loopar och en direkt integration ett av världens största öppna ljudbibliotek via freesound.org. Med dessa funktioner kan du enkelt skapa bakgrundsljud och effekter och din egen musikjingel.

 Ladda upp direkt till Spotify (ej möjligt på Soundtrap for Education-konto)
När du är klar kan du enkelt publicera din podcast direkt på Spotify eller ladda ner den och distribuera den vart du vill.

Anmälan till skolprojektet Make Music Matter! I Have A Dream senast 1/9 – makemusicmatter.se

Anmälan till musiklärarkonventet Make Music Matter! T.E.A.C.H.! 11-12/9

https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/kalender/2019/make-music-matter-2019/Om Soundtrap

Soundtrap är den första molnbaserade ljudinspelningsplattformen som fungerar på alla operativsystem och möjliggör för användare att skapa musik och podcasts tillsammans, vart man än befinner sig i världen. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Soundtrap erbjuder en användarvänlig musik- och ljudproduktionsplattform för alla olika nivåer av intresse och kunskap. Soundtrap används idag i utbildningssyfte på skolor, från förskola till gymnasium. Soundtrap ägs sedan december 2017 av Spotify. För mer information, besök: http://www.soundtrap.com