29 oktober – Nytt sista datum för att skicka in bidrag till ”I Have A Dream – Utmaning

Nytt sista datum att lämna in sitt eller sina klassbidrag till ”I Have A Dream” – Utmaningen

Just nu pågår ”I Have A Dream” – Utmaning, där uppgiften är att elever ska skriva en ny textvers till ABBA-låten ”I Have A Dream” och berätta om sina drömmar. Texten ska dessutom gå att koppla till någon av Barnkonventionens grundprinciper eller paragrafer. Det är möjligt att lämna in sitt/sina bidrag i en färdig musikproduktion eller som ett textdokument. Väljer man att lämna in sitt eller sina bidrag i form av textdokument är det önskvärt att det också finns en ljudinspelning där text och melodi (gärna med stöd av ett ackordkomp) framförs av en eller flera elever. Det finns en exklusiv karaoke- och instrumentalversion av låten att tillgå. Ljudfilerna finns inlagda i Soundtrap och kan användas som musikbakgrund när eleverna sjunger in låten med den nya texten. På grund av att ljudfilerna blev något försenade är sista datum att skicka in klassens bidrag framflyttat till måndagen den 29 oktober istället för den 23 oktober. Bidrag kommer att kunna lämnas in via länk här på musiklärarportalen.se och på makemusicmatter.se under perioden 22-29 oktober. För övrigt kommer den skolklass som får åka till ABBA The Museum i Stockholm och medverka på Barnkonventionens dag 20 november meddelas den 6 november. Skolan behöver inte stå för några egna kostnader för sin resa utan ABBA The Museum står för alla dessa kostnader.

Make Music Matter! I Have A Dream är ett skolprojekt av Linnéuniversitetet i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Soundtrap , Academy of Music and Business och ABBA The Museum.