Mollie Minott medverkar på Make Music Matter! Let´s Co-Net 9 februari kl.15.00

Mollie Minott (uttalas Majnott) vann Svenskarnas hjärtan 2014 i samband med Idol, då hon kom till final under namnet Mollie Lindén. 
”Mollie ÄR musik” sa Anders Bagge från juryn. Publiken höll med och röstade fram Mollie till final och skickade henne hela vägen till Globen i Stockholm. 

Hon skriver sin egen musik, oftast själv men ibland med andra. 
Ett undantag är dock singeln ”Follow” som släpptes för ett par år sedan och var soundtracket till SVT Plays ungdomsserie ”Eagles” som går för sist säsongen i år. 
Låten är skriven av Nils-Petter Ankarblom och serien utspelar sig i Oskarshamn där Mollie växte upp med sin familj. 
Idag har Mollie och hennes familj sin bas i Varberg, där de trivs bra.

Epitet som beskriver Mollie är, medveten och engagerade och hon hjälper gärna till när det finns tid och möjlighet.
”Star for Life” är en organisation som Mollie har engagerat sig mycket i och nu är ambassadör för. De verkar i skolor i Namibia, Sydafrika och Sri Lanka. 
Hennes ambassadörskap har delvis inneburit att hon gästat deras turné som de kallar “Star For Life in Concert”.
En turné som sträcker sig över skolor i hela Sverige med tusentals barn och ungdomar i kören.
För tre år sedan jobbade hon även för UNHCR Sverige, där skänkte hon sin specialskrivna fredslåt ”Humanity” till organisationen. 

Att Mollie varit independent-artist i många år är självvalt. 
Rädslan att någon skulle ta över och göra henne till någon hon inte är, har alltid lurat i bakhuvudet. Hon behövde helt enkelt tid att hitta sig själv. 

Mollie har ett sound som hon beskriver som ”modern soul” med tydliga referenser från 60-talssoulen, dvs stora soulröster och organiska inspelningar.
-Med mina låtar går jag in i en ny fas på många sätt, dels är det en helt ny stil för mig som vi bara börjat snudda vid, berättar Mollie. 

Under pandemin började Mollie att spela in sitt debutalbum, ja det är faktiskt hennesdebut album som är på väg. Det har varit en lång resa från hennes medverkan i Idol 2014 tills nu. Men snart finns ett färdigt album med helt nyskrivna låtar av Mollie själv, Karl Hovis Hovlund, Samuel Collmar och Anton Engdahl. Samtidigt har Mollieunder pandemin också påbörjat utbildningen till PT (personlig tränare). Ett naturligt val då Mollie är lika med musik och träning!

2021 har Mollie även tagit till sig ett spännande uppdrag från Musik Hallandia, där hon och artisten Marika Wittmar startat upp projektet Systrarna som är ett mentorprogram för unga kvinnliga musiker mellan 15 och 25 årför en jämställdmusikscen. Projektet fortsätter under våren 2022.

Bakgrund:

När Mollie som 9-åring såg Jonas Brothers på Disneykanalen föddes hennes musikintresse och när hon sen såg en musikvideo med dem så avgjorde det saken – hon ville också spela gitarr och sjunga!
Hon önskade sig en gitarr och i sin iver att lära sig att spela på den, så slog hon av två strängar. 
Men det stoppade inte Mollie, hon lärde sig snabbt att skriva egna låtar med fyra strängar och så pågick det i flera år.

Ett bevis på hennes begåvning är när mormor var barnvakt till Mollie och bad henne skruva upp radion som just då spelade en bra låt. 
Men det var i själva verket Mollie som spelade en av hennes egenskrivna låtar!

Var musikbegåvningen kommer ifrån vet inte Mollie, ingen annan i familjen håller på med musik,kanske kan de vara de Jamaicanska generna som satt sig.

2011 medverkade hon, endast 15 år gammal, i programmet ”Kvällen är din” på TV4. 
Där hon fick möjligheten att sjunga en duett tillsammans med James Blunt, vilket blev väldigt uppskattat.
Men det var efter Idol-finalen 2014 som tog musikkarriären fart på riktigt. 2015 fick hon chansen att medverka i den stora ambulerande folkfesten Diggiloo som var en bra läroperiod där Mollie fick stöd, tips och råd av de etablerade artisterna. Mollie medverkade även i program som ”Så ska det låta”, ”Dobbidoo” m.fl.

Under åren har Mollie jobbat hårt med att skriva låtar, engagera sig i olika organisationer, träna och det hon älskar mest – vara ute och spela!

Management: Westin Promotion – Anders Westin – anders@westinpromotion.com

​ Talent Coach – Bo Nikolausson – bosse@talentcoach.se – www.talentcoach.se

Agent:​ All Things Live – Emil Rossling – emil.rossling@allthingslive.se – www.allthingslive.se

Följ Mollie här:

www.mollieminott.com


Instagram

FB