MAKE MUSIC MATTER! FRIHAMNSDAGARNA I GÖTEBORG

Pressrelease MMM

Nätverket Make Music Matter! medverkar på Frihamnsdagarna 25-27 augusti. Make Music Matter! vill ge unga nya möjligheter att arbeta med musik som uttrycksform och kommunikationsmedel för att främja kreativitet och välmående, vilket är i linje med Frihamnsdagarnas vision (Göteborgs svar på Almedalen och Järvaveckan) – en plats där fler röster får höras. Det är när människor möts som idéer uppstår och som kan leda till verklig förändring.

Betydelsen av meningsfull fritid för unga har kanske aldrig varit större än nu, Detta i en tid där gängrelaterade dödsskjutningar, hatbrott, missbruk och psykisk ohälsa har blivit ett växande problem. Många unga lever idag med låga förväntningar på samhället och en bristande framtidstro. Bland dessa år kanske de som bor i förorten de mest drabbade. 

Att musik är bra för människans välmående har påvisats i flera vetenskapliga studier. Musiken har också stor betydelse för ungas identitetsutveckling och är en påverkansfaktor på samhället i stort. Därför medverkar Make Music Matter! på Frihamnsdagarna 2022. Med ett musikaliskt ”creative hub” vid Frihamnen, som bjuder in unga att under tre dagar ta del av ett gediget program och fullspäckat schema med aktiviteter som workshops, föreläsningar, inspelning, feedback sessions, coaching samt uppträdanden. Många olika aktörerfrån musikbranschen kommer att finnas på plats.

SKOLKLASSER BJUDS IN

Delar av Make Music Matter!: programinnehåll under Frihamnsdagarna är anpassat för att lärare ska kunna komma och delta med sina elever under skoltid. Info längre ner om hur man anmäler sig. Välkommen att delta!

Syftet med Make Music Matter! är att demokratisera musik genom att ge unga verktyg att uttrycka sig med…

Make Music Matter! vid Järvaveckan tidigare i år.

Syftet med Make Music Matter! är att demokratisera musik genom att ge unga verktyg till att uttrycka sig med samt låta dem få berätta sina ”stories” i eget musikskapande och podcasts samt att få inspirera till en meningsfull fritid och visa på framtida yrkesmöjligheter. Projektet är startskottet för ett initiativ riktat mot hela Göteborg Stad, vilket möjliggörs av bl a Linnéuniversitetet, Tim Bergling Foundation, Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande och musiktjänsterna Soundtrap by Spotify och Wahzaa.

Make Your Voice Heard!

Välkommen att besöka Make Music Matter! under Frihamnsdagarna!

Tid & Plats:

25 augusti kl. 12.00-18.00

26 augustis kl. 09.00-18.00

27 augusti kl. 12.00-18.00

Kontakt och anmälan (skolor)

Make Music Matter! Göran Nikolausson goran.nikolausson@lnu.se. 072-525 10 08
Projektledare Make Music Matter! Frhamnsdagarna:
Nanny Marianovic nanny.marianovic@gmail.com; Tony Malm tony.malm@gmail.com

Frihamnsdagarna anordnas av Frihamnsdagarna Ekonomisk Förening och Village Impact Fund – två samhällsnyttiga föreningar som är partipolitiskt och religiöst obundna.

Hem

Dela: